Goda tapas i centrala Uppsala

Tapas

Meny

Vi rekommenderar att ni väljer 3-4 rätter/person som motsvarar förrätt och huvudrätt. Dela gärna rätterna mellan varandra i sällskapet för att få en bredare smakupplevelse! Säkra ditt bord på Uppsalas bästa restaurang.

TAPAS FRÍAS

STEAK TARTARE
Råbiff med tryffelmajonnäs och rostad lök,
toppad med vaktelägg
129:-

ACEITUNAS MARINADAS
Spanska oliver marinerade i färska örter
(Gordal, Manzanilla)
59:-

ENSALADA DE POMELO
Grapefruktsallad med avokadomousse, arropedränkta tomater, marinerad zucchini
och rostade solrosfrön
95:-

TARTAR DE SALMÓN
Laxtartar med avokado, stenbitsrom, tångpärlor och krispigt tacoskal
129:-

TABLA DE QUESOS
Manchego, Azul, Cabra, Serveras med Marconamandlar och fröknäcke
239:-

TABLA DE IBÉRICOS
Jamón Serrano, Cecina, Jamón Ibérico
Serveras med Marconamandlar, konfiterad vitlök och rostat bröd
239:-

TAPAS CALIENTES

PAN CON TOMATE
Rostat bröd med färsk tomat,
olivolja och manchego
59:-

CARRILLERA DE CERDO IBÉRICO
Nattbakad griskind med Pedro Ximénez-glasyr Serveras i äppelträrök
169:-

POLLO EN PAN PLANO
Flatbread med kyckling och
pimentonslungad majs
119:-

VERDURAS A LA PLANCHA
Sauterade grönsaker med gräslök- & basilikapesto toppad med manchego och marconamandlar
119:-

SAQUITOS FRITOS
Degknyten fyllda med ostronskivling och
tryffel serverade i en svampbuljong
109:-

ATÚN CON PICO DE GALLO
Halstrad tonfiskfilé med tomatsalsa och mandelvinägrett
159:-

QUESO FRITO
Friterad ost från Menorca med
PX-inkokta körsbär och citruskompott
99:-

GAMBAS AL AJILLO
Flamberad scampi frästa i vitlök och chili
109:-

GAMBAS AL JENGIBRE
Flamberad scampi frästa i ingefära och chili
109:-

CHISTORRAS
Kryddig Spansk korv serverad i tomatsås toppad med friterad svartkål och torkad chili
89:-

PULPO A LA PARRILLA
Grillad bläckfiskarm med pimentonmajonnäs
och potatiskrisp
149:-

TORTILLA DE PATATA
Spansk Potatis- och lökomelett med karamelliserad lök
79:-

SOLOMILLO DE TERNERA
Grillad svensk oxfilé med chimichurri
toppad med jamón-krisp (lufttorkad skinka)
199:-

BOGAVANTE A LA PARRILLA
Rågrillad hummer med chili- & havtornsolja,
krispig rotselleri och aioli på fermenterad vitlök
269:-

PURÉ DE GARBANZOS CON BERENJENAS
Kikärtskräm med ugnsrostade körsbärstomater, stekt aubergine och rostade kikärtor
95:-

COSTILLAS DE CORDERO
Hängmörade lammracks (ca 20 dagar) med het glaze, rostad benmärg och tusenlagerspotatis
289:-

LA BOMBA
Potatis- och tryffelkrokett fylld med kryddig lammfärs
85:-

PATATAS BRAVAS
Friterad potatis med tomatsås och Aioli
69:-

PIMIENTOS DE PADRÓN
Vitlök- och citrus-slungade padrón-paprikor
79:-