Goda tapas i centrala Uppsala

TAPAS

MENY

Vi rekommenderar att ni väljer 3-4 rätter/person. Dela gärna rätterna mellan varandra i sällskapet för att få en bredare smakupplevelse! Säkra ditt bord på Uppsalas bästa restaurang.

TAPAS FRÍAS

STEAK TARTARE
Råbiff med tryffelmajonnäs och rostad lök, toppad med vaktelägg
99:-

ACEITUNAS MARINADAS
Spanska oliver marinerade i färska örter
45:-

TABLA DE QUESOS
Manchego, Azul, Cabra, Serveras med Marconamandlar och rostat bröd
199:-

TABLA DE IBÉRICOS
Jamón Serrano, Cecina, Jamón Ibérico Serveras med Marconamandlar och melon
199:-

TAPAS CALIENTES

PAN CON TOMATE
Rostat bröd med färsk tomat, olivolja och manchego
45:-

BACALAO CON TOMATE AL HORNO
Vitlökssmörsstekt torsk med ugnsrostade körsbärstomater och svartkål
119:-

POLLO AHUMADO
Kycklingspett i rökt marinad med ingefärsreduktion
95:-

VERDURAS A LA PLANCHA
Sauterade grönsaker med gräslök- och basilikapesto toppad med manchego och marconamandlar
109:-

EMPANADA DE BERENJENA
Auberginefylld Empanada med Ghoa Cress och vitlöksyoghurt
109:-

REMOLACHAS CARAMELIZADAS
Karamelliserade betor med apelsin
79:-

ATÚN CON PICO DE GALLO
Halstrad tonfiskfilé med tomatsalsa och mandelvinägrett
139:-

QUESO FRITO
Friterad getost med tomat- och fikonkonfit
89:-

CHISTORRAS
Kryddig Spansk korv serverad i tomatsås toppad med friterad svartkål och torkad chili
79:-

BOMBAS CON TRUFA
Potatis- och tryffelkrokett fylld med kryddig lammfärs
75:-

PULPO A LA PARRILLA
Grillad bläckfiskarm med pimentonmajonnäs och potatiskrisp
119:-

TORTILLA DE PATATAS
Spansk Potatis- och Lökomelett med karamelliserad lök
59:-

SOLOMILLO CON PATA NEGRA
Grillad svensk oxfilé med rödvinssås toppad med Pata Negra-krisp
169:-

SECRETO IBERICO
Grillat kött från Ibericogrisen toppat med pedro Ximénes-glasyr. Serveras i äppelträrök
149:-

MEJILLONES CON NATA
Musslor kokta i grädde och vitt vin
99:-

ALBONDIGAS CON ALMENDRAS MARCONA
Köttbullar på nötfärs med pimentonmajonnäs och finhackad marconamandlar toppade med finriven manchego
79:-

PATATAS BRAVAS
Friterad potatis med tomatsås och Aioli
65:-

PIMIENTOS DE PADRÓN
Vitlök- och citrus-slungade padrón-paprikor
59:-

GAMBAS AL AJILLO
Flamberad scampi frästa i vitlök och chili
99:-

GAMBAS AL JENGIBRE
Flamberad scampi frästa i ingefära och chili
99:-

CALAMARES A LA ANDALUZA
Friterad bläckfisk med citron och aioli
99:-