Manchego kommer från regionen La Mancha och är en fårost från manchegofåret. Det är en alldeles egen ras som är uppvuxen på speciellt registrerade gårdar, de vi använder är från Dehesa de los Llanos. Den har lagrats i minst nio månader.
Utöver det har vi Monte Enebro – en spansk getost som produceras i regionen Castilla y León. Den är känd för sin karakteristiska form – en rund, liten ost med ett mjukt, krämigt inre och en blåaktig mögelpenicilliumbeläggning på ytan. Osten får sin unika smak genom att den mognar i minst två veckor och utsätts för en lätt rökt behandling. Smaken är intensiv, fyllig och lite syrlig med en mild smak av nötter och en subtil rökighet, vilket gör den till en populär del av både ostbrickor och gastronomiska rätter.
Garrotxa är en traditionell spansk getost från producenten Bauma, belägen i Katalonien. Osten har en rund form och en mjuk, krämig textur. Dess smak är mild och lite syrlig med en diskret jordig karaktär. Den är täckt av ett grått mögelskinn som ger den en vacker, rustik look. Garrotxa är känd för sin balanserade smakprofil.
Efter att ha smakat flera olika typer av ostar är vi stolta att presentera dessa tre som vi valt ut till vår osttallrik.